Kasten op maat wasplaats

Doelstelling project: 

Wasmachine, droogkast en diepvriezer integreren in maatkasten dewelke een strak karakter vertonen in combinatie met warme houttinten.

Keuze hout:

bamboe caramel

Zeer stabiel door meerlaagse opbouw. Bamboe is een ecologisch en duurzaam alternatief voor hout. De platen dienen na verzagen afgewerkt te worden met een olie of vernis.

Deze massieve bamboe is opgebouwd uit 3 lagen. De kern van de plank bestaat uit verticaal geperste bamboe strips, de buitenlagen bestaan uit geperste bamboe vezels.

De kleur caramel ontstaat door het verhitten van de vezels waardoor de natuurlijke suikers in de bamboe karamelliseren en een donkerbruine tint verkregen wordt.

Vanwege de persing van de bamboevezels hebben de platen een zeer unieke uitstraling. De 3-laagse opbouw zorgt tevens voor een hoge stabiliteit .

Achter de tekentafels:

Met de doelstelling in het achterhoofd, kruipen wij zelf achter de tekentafels om een 3D-voorstel uit te werken. Op deze manier kan de plaatsing nadien feilloos verlopen aangezien wij technisch volledig op de hoogte zijn.

Even ter verduidelijking:

De linkse foto is het 3D-model, de middelste foto is het gerenderd* 3D-model en de rechtse foto werd genomen na plaatsing maatmeubilair.

* renderen is het genereren van een foto-realistisch beeld uit een driedimensionaal model door toevoeging van texturen in combinatie met de juiste belichting waardoor onder andere schaduw en glans worden gecreëerd.

Wensen van de klant:

– uittreklade/wasmanden onder wasmachine/droogkast

– bamboe in verstek

– binnenlades

– plaats voor strijkplank

– uitstortgootsteen positioneren aan toevoer/afvoer

Aanvankelijk werd onder het meubel met de uitstortgootsteen een plint voorzien. Aangezien de positie van de toevoer op het plan van de architect verschillend was met de werkelijkheid, werd het meubel zwevend geplaatst.

Na het uitwerken van het meubel (waarin de diepvriezer geïntegreerd zal worden), is er een belletje bij ons gaan rinkelen.

De doorgang tussen wasplaats en keuken zal in een latere fase kunnen worden afgesloten door een schuifdeur.

Bijgevolg werd de kast aangepast, zodat er ruimte vrijkwam voor een paslat. Deze paslat zal het mogelijk maken de deur van het meubel te openen als de schuifdeur gesloten zou zijn.

Merk op dat kast diepvriezer en kast strijkplank van plaats gewisseld zijn, puur uit praktisch gebruiksgemak.

Een verticaal greepprofiel werd voorzien, alsook ventilatieroosters voor de diepvriezer.

Hebt u ook een wasplaats (of andere kamers) dewelke moeten worden ingericht?

Wij staan steeds ter uwer beschikking om uw project tot een goed einde te brengen.

Maak zeker een afspraak en laat u bijstaan door onze expertise, van ontwerp tot plaatsing.